Sörélesztő alkalmazása terhesség és szoptatás idején

A megfelelő táplálkozás nagyon fontos a terhesség alatt, mind a szervezet, mind a fejlődő baba szempontjából. Néhány igen fontos vitaminhoz sörélesztő szedésével is hozzájuthat a kismama. A sörélesztő számos vitamint, ásványi anyagot és értékes rostokat tartalmaz. Bár íze keserű, fogyasztása a terhesség alatt is különösen ajánlott. Ha a kismama terhességi vitamint is szed, a sörélesztő szedése előtt mindenképpen beszéljen orvosával!

Sörélesztő alkalmazása

A terhesség alatt a szervezet B-vitamin szükséglete megnövekszik. A sörélesztő olyan B-komplex vitaminokat tartalmaz, amelyek a terhesség alatt nélkülözhetetlenek a kismama és a baba számára. A B1 és B2 vitaminok támogatják az energiaszintet, a niacin elősegíti az egészséges bőr megtartását, a B6-vitamin pedig segít mérsékelni a rosszullétekkel járó kellemetlenségeket. Figyeljünk azonban oda, hogy a sörélesztő mellett B12-vitamin szedése is szükséges lehet, főként vegetáriánus kismamák számára!

A sörélesztő kiváló krómforrás, egy evőkanálnyi mintegy 60 mikrogrammot tartalmaz ebből a fontos nyomelemből. A terhes anya szervezetének az egészséges emésztéshez, a szénhidrátok és fehérjék lebontásához krómra is szüksége van. A megfelelő krómbevitel ráadásul segít csökkenteni a terhességi cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. A terhes kismamáknak napi 30 mikrogramm krómra van szükségük, ez tökéletesen fedezhető sörélesztő szedésével.

A sörélesztő szedése a szoptatás alatt is ajánlott. A fontos B-vitaminokon és krómon kívül vasat és szelént is tartalmaz, így kiváló táplálékkiegészítő a szoptatós anyák számára. A sörélesztőt széles körben úgy tartják számon, mint a tejtermelődést fokozó élelmiszert. Habár kevés a hivatalos kutatási eredmény, sok kismama a tej mennyiségének növekedéséről számolt be a sörélesztő szedésének következtében. Oda kell azonban figyelni, és a sörélesztő szedését az orvossal meg kell beszélni, mert – mint minden növényi táplálékkiegészítő esetében – az arra hajlamos egyéneknél allergiás reakciók léphetnek föl.

Sörélesztő itt!

Natúrsörélesztőpehely gluténmentes 300 g

Natúr sörélesztőpehely gluténmentes 300 g

A sörélesztőpelyhet magas fehérje-, vitamin és ásványi anyagtartalma miatt érdemes beilleszteni az étrendbe. Mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza.

Ár: 2895 Ft
Megnézem

Interherb Sörélesztőtermészetes energia tabletta 150 db

Interherb Sörélesztő természetes energia tabletta 150 db

A sörélesztőben fellelhető ásványi anyagok és vitaminok segíthetik a körmök, a szép haj és az egészséges bőr megőrzését.

Ár: 1850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!