Sörélesztő rendelése

Sörélesztővel az őszülés ellen

A sörélesztőt leginkább a Saccharomyces cerevisiae gombafajból állítják elő és a sör fermentálásához használják. Habár nem tartozik az esszenciális tápanyagok közé, a Maryland Egyetem Egészségügyi Központjának kutatásai bebizonyították, hogy a B-vitamin komplexek legjobb forrása. A B5 és B6 vitaminok segítenek az őszülés megelőzésében: a B5 az őszülés kialakulását lassítja, míg a B6 hozzájárul a szervezet melanintermeléséhez, ami a hajszín fenntartásában játszik szerepet. A sörélesztő táplálékkiegészítőként fogyasztva segít a vércukorszint szabályozásában, csökkenti az elhízás veszélyét és a koleszterinszintet.

Sörélesztővel az őszülés ellen

A sörélesztő kapható por, tabletta és kapszula formájában is. A Michigan Egyetem azt javasolja, hogy magas minőségű sörélesztőt használjunk, mégpedig ömlesztett por formában, amivel a krómbevitel is növelhető. Ha úgy döntesz, választhatod a tablettát vagy a kapszulát, ez esetben figyelmesen olvasd el az ajánlott beviteli mennyiségről szóló részt a termék csomagolásán. 15-30 gramm bevitele ajánlott naponta.

Ha por formájú sörélesztőt vásároltunk, járjunk el a következőképpen. 1 evőkanál sörélesztő port keverjünk el egy pohár vízben, és ezt minden reggel fogyasszuk. Ha megszoktuk az ízét, a dózist napi 2 evőkanálra emelhetjük.

A sörélesztő kesernyés és savanykás ízű, a keserűséget a benne természetesen jelenlévő aktív króm okozza. Ha nem keserű, akkor valószínűleg rossz minőségű sörélesztőt vásároltunk. Amennyiben az ízt nem tudjuk megszokni, fogyasztása kellemetlen, belekeverhetjük narancslébe vagy meleg zabkásába, amelyek segítenek elnyomni a jellegzetes ízt. Fontos tudni, hogy a sörélesztő néhány esetben kezdetben puffadást, emésztőrendszeri tüneteket okozhat, amely tünetek az alkalmazás során megszűnnek, ha a szervezet hozzászokott az anyaghoz.

Fontos tudni, hogy a sörélesztő bizonyos gyógyszerek hatását gyengítheti vagy csökkentheti. Ha receptköteles gyógyszert szedsz, depresszióval kezelnek, cukorbetegségben szenvedsz, terhes vagy, vagy szoptatsz, fogyasztása előtt feltétlenül kérd ki háziorvosod tanácsát!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!